Telia-liittymät ja -liittymätarjoukset

Telia-liittymät ja -liittymätarjoukset

Telialla on myynnissä kahdeksan kuluttajille suunnattua puhelinliittymää. Käydään ensin läpi Telian uudet 5G-liittymät ja -liittymätarjoukset ja siirrytään sitten 4G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin.

5G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Tällä hetkellä Telialla on valikoimissaan neljä 5G-liittymää, joista ensimmäisenä esittelyvuoron saa nopein – ja siten myös hintavin – Rajaton 5G 1000 Mbit. Nimensä mukaisesti liittymän maksiminopeus on huimat 1 000 Mbit/s, ja sen 44,99 euron kuukausimaksuun – joka nousee 49,99 euroon ensimmäisen vuoden jälkeen – sisältyvät niin rajaton netti kuin rajattomat puhelut ja viestitkin. Rajaton 5G 1000 Mbit ei ole suunnattu niille kuluttajille, jotka haluavat säästää liittymäkustannuksissa, vaan sen kohderyhmä muodostuu 5G:n mahdollisuuksista kiinnostuneista – niistä, jotka haluavat varmistaa sen, ettei näiden mahdollisuuksien hyödyntäminen ole puhelinliittymästä kiinni.

Nopeusjärjestyksessä seuraavat Telian 5G-liittymät ovat Rajaton 5G 450 Mbit, Rajaton 5G 300 Mbit ja Dot 5G & C More, joista ensimmäisen maksiminopeus on 450 Mbit/s ja jälkimmäisten 300 Mbit/s. Liittymien kuukausimaksut vaihtelevat välillä 29,90–34,90 euroa. Rajaton 5G 450 Mbit maksaa 32,99 euroa kuukaudessa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen sen hinta nousee 44,99 euroon kuukaudessa; Rajaton 5G 300 Mbit maksaa 31,99 euroa kuukaudessa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen sen hinta nousee 34,99 euroon kuukaudessa; ja Dot 5G & C More maksaa puolestaan 29,90 euroa kuukaudessa, eikä sen hinta nouse ensimmäisen vuoden jälkeen.

Kaikkia tähän mennessä mainittuja liittymiä yhdistää niiden rajattomuus niin mobiilidatan, puheluiden kuin viestienkin osalta. Vaikka Rajaton 5G 450 Mbit:in saakin lähes neljänneksen normaalihintaansa halvemmalla, suosittelemme harkitsemaan Dot 5G & C More -liittymää. Se on yhtä nopea ja kaksi euroa halvempi kuin Rajaton 5G 300 Mbit – huolimatta siitä, että Rajaton 5G 300 Mbit on alennuksessa. Lisäksi liittymän hintaan sisältyy C More -suoratoistopalvelu, jossa on katsottavissa niin suosittuja kotimaisia sarjoja kuin palkittuja kansainvälisiä elokuviakin.

 • Rajaton 5G 1000 Mbit

 • Maksiminopeus 1000 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 44,99 €/kk
  49,99 €/kk

 • Rajaton 5G 450 Mbit

 • Maksiminopeus 450 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 32,99 €/kk
  44,99 €/kk

 • Rajaton 5G 300 Mbit

 • Maksiminopeus 300 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 31,99 €/kk
  34,99 €/kk

 • Dot 5G & C More

 • Maksiminopeus 300 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 29,90 €/kk

4G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Telialla on myynnissä neljä kuluttajille suunnattua 4G-liittymää. Tämän ryhmän lippulaiva on Rajaton 150 M, jonka kuukausimaksu on 29,90 euroa ja maksiminopeus 150 Mbit/s. Huomionarvoista on se, että Rajaton 150 M on samanhintainen kuin edellä esitelty Dot 5G & C More, jonka maksiminopeus on 300 Mbit/s ja jonka hintaan sisältyy C More -suoratoistopalvelu.

Niin ikään huomionarvoista on se, että vaikka Dot 5G & C More onkin 5G-liittymä, 5G-liittymällä saa enemmän irti myös 4G-puhelimesta. Tämä selittyy sillä, ettei 5G-liittymiä rajoiteta samalla lailla kuin 4G-liittymiä, ja esimerkiksi 5G-liittymää, jonka maksiminopeus on 300 Mbit/s, voi käyttää kyseisellä nopeudella myös 4G-verkossa. Lisäksi liittymiä priorisoidaan niiden nopeuden mukaan, mistä seuraa se, että 5G-liittymällä saa 4G-liittymään verrattuna käyttöönsä suhteellisesti enemmän nopeutta verkon ruuhkatilanteissa.

Telian seuraava 4G-liittymä, Dot, on Kuluttaja-lehden viime vuoden liittymävertailun voittajia kategoriassa nopeimmat 4G-liittymät. Liittymän maksiminopeus on 100 Mbit/s, ja se poikkeaa useimmista muista Telian liittymistä innovatiivisen, käyttöön perustuvan hinnoittelunsa osalta: liittymän käyttö maksaa euron päivässä ja korkeintaan 25 euroa kuukaudessa, mutta kuitenkin vähintään viisi euroa kuukaudessa. Dot on kalleimmillaankin samanhintainen kuin Telian Rajaton 20 Mbit, jonka kuukausimaksu on 24,99 euroa ja jonka maksiminopeus 20 Mbit/s on vain viidesosa Dotin maksiminopeudesta.

 • Rajaton 150 M

 • Maksiminopeus 150 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 29,90 €/kk

 • Dot

 • Maksiminopeus 100 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 5–25 €/kk

 • Rajaton 20 M

 • Maksiminopeus 20 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 24,90 €/kk

Jäljellä on vielä yksi liittymä, Rajaton Lite 0,2 M, jonka kuukausimaksu on 7,90 euroa ja maksiminopeus nykyisin vaatimaton 0,256 Mbit/s. Liittymässä puhelut ja viestit veloitetaan käytön mukaan: puhelut maksavat seitsemän senttiä minuutilta ja viestit saman verran kappaleelta. Telia markkinoi Rajaton Lite 0,2 M:ää satunnaiseen käyttöön soveltuvana perusliittymänä, ja sitä se varmasti onkin. Jos käytät puhelimen verkkoyhteyttä säännöllisesti, suosittelemme kuitenkin harkitsemaan nopeampaa liittymää.

 • Rajaton Lite 0,2 M

 • Maksiminopeus 0,256 Mbit/s
  Rajaton netti
  Puhelut 0,07 €/min
  Tekstiviestit 0,07/kpl
 • 7,90 €/kk

Telian lisäpalvelut

Telia loisti Kuluttaja-lehden liittymävertailussa muun muassa lisäpalveluiden osalta. Telian asiakkaille sekä puhelinvastaaja että mobiilivarmenne ovat ilmaisia, kun taas useimpien muiden operaattoreiden asiakkaille molemmat palvelut ovat maksullisia. Myös kadonneen tai rikkoutuneen SIM-kortin uusiminen on Telian asiakkaille ilmaista, ja puhelinnumeron vaihto on useimpiin muihin operaattoreihin verrattuna edullista.

Jos matkailet paljon, Telian asiakkaana maksat EU-kiintiön ylittävästä rajattomasta mobiilidatasta korkeintaan euron päivässä.

Miten nopean netin tarvitsen?

Olemme koonneet alle suuntaviivoja, jotka auttavat sinua hahmottamaan, miten nopea liittymä vastaa parhaiten käyttötarpeitasi.

1 000 Mbit/s on suunnattu niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti nopeimmalla mahdollisella liittymällä.

300–600 Mbit/s soveltuu esimerkiksi paljon videoita katsovalle käyttäjälle, joka haluaa videoiden latautuvan nopeaa ja katsoo mielellään erittäin korkealaatuista kuvaa.

100–150 Mbit/s sopii aktiiviseen peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, videoiden katsomiseen ja pelaamiseen.

10–20 Mbit/s riittää netin selaamiseen ja esimerkiksi sosiaalisen median käyttöön, mutta videoiden laatu ei ole paras mahdollinen.

0–1 Mbit/s mahdollistaa välttämättömyydet, mutta ei sovellu säännölliseen netin selaamiseen.

Miten vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymän vaihtaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tilaa uusi liittymä Telian verkkosivuilta, minkä jälkeen Telia hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen ja lähettää sinulle uuden SIM-kortin. Jos vanha liittymäsi on myös Telian liittymä, saat uuden liittymän käyttöösi viimeistään seuraavana arkipäivänä; jos vanha liittymäsi ei ole Telian liittymä, numeronsiirto kestää vähintään viisi arkipäivää. Voit käyttää nykyistä SIM-korttiasi uuden liittymäsi avautumiseen saakka. Puhelinnumerosi säilyy samana vanhasta operaattoristasi riippumatta.

Telian 5G-verkon kuuluvuus

Telian nopeasti laajeneva 5G-verkko on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Akaa, Alajärvi, Alavus, Asikkala, Askola, Enonkoski, Espoo, Eura, Eurajoki, Forssa, Hankasalmi, Hanko, Harjavalta, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Heinävesi, Helsinki, Hirvensalmi, Hollola, Huittinen, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Iitti, Ikaalinen, Ilmajoki, Imatra, Inari, Inkoo, Isojoki, Isokyrö, Janakkala, Joensuu, Jokioinen, Joroinen, Juupajoki, Juva, Jyväskylä, Jämijärvi, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kalajoki, Kangasala, Kankaanpää, Karkkila, Karstula, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kauniainen, Kemiönsaari, Kempele, Kerava, Keuruu, Kirkkonummi, Kitee, Kittilä, Kokemäki, Kokkola, Kolari, Korsnäs, Kotka, Kouvola, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Kuhmoinen, Kuopio, Kurikka, Kustavi, Kuusamo, Kärkölä, Lahti, Laihia, Lapinlahti, Lappajärvi, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Leppävirta, Lieto, Liperi, Lohja, Loimaa, Loppi, Loviisa, Luhanka, Maalahti, Maarianhamina, Marttila, Masku, Merikarvia, Mikkeli, Mustasaari, Mynämäki, Myrskylä, Mäntsälä, Mänttä-Vilppula, Naantali, Nivala, Nokia, Nousiainen, Nurmijärvi, Närpiö, Orimattila, Orivesi, Oulainen, Oulu, Padasjoki, Paimio, Parainen, Parikkala, Parkano, Pedersören kunta, Pertunmaa, Petäjävesi, Pieksämäki, Pielavesi, Pietarsaari, Pirkkala, Pori, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Puumala, Pyhäjoki, Pyhäranta, Pyhtää, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raasepori, Raisio, Rantasalmi, Rauma, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Ruovesi, Rusko, Rääkkylä, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Sauvo, Savonlinna, Seinäjoki, Siikainen, Siikajoki, Siilinjärvi, Sipoo, Somero, Sulkava, Sysmä, Säkylä, Taipalsaari, Taivassalo, Tammela, Tampere, Teuva, Tohmajärvi, Toivakka, Turku, Tuusula, Ulvila, Uurainen, Uusikaarlepyy, Uusikaupunki, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Varkaus, Vehmaa, Vesilahti, Veteli, Vihti, Vimpeli, Vårdö, Vöyri, Ylivieska, Ylöjärvi, Ähtäri ja Äänekoski.