Puhelinliittymä ilman kuukausimaksua (2023)

Lähes kaikkiin puhelinliittymiin sisältyy nykyisin kuukausimaksu, jonka suuruus vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon puheaikaa, viestejä ja mobiilidataa liittymä sisältää. Yksi liittymätyyppi on kuitenkin kokonaan kuukausimaksuton, ja hyvä uutinen on myös se, että halvimmat kuukausimaksulliset liittymät ovat erittäin edullisia.

Halvin puhelinliittymä ilman kuukausimaksua

Prepaid-liittymä on ainoa kokonaan kuukausimaksuton ja käytön mukaan veloitettava liittymätyyppi. Liittymään sisältyy jonkin verran saldoa, jota voi ladata lisää netistä, ruokakaupoista, kioskeista ja huoltoasemilta. Prepaid-liittymän kautta puhelujen ja viestien hinnat ovat vertailukelpoisia muihin käytön mukaan veloitettaviin liittymiin. Tiedonsiirrosta veloitetaan yleensä päiväkohtaisesti 0,99 euroa niiltä päiviltä, jolloin mobiilidataa käytetään.

Prepaid-liittymän käytöstä ei synny yllätyskuluja, mistä syystä se on hyvä valinta esimerkiksi ulkomaille lähtiessä. EU- ja ETA-maissa matkustaessa puheluiden ja viestien hinnat vertautuvat kotimaan hintoihin, ja puheluiden vastaanottaminen näissä maissa on maksutonta. Eri operaattoreiden liittymien välillä on kuitenkin eroja, ja esimerkiksi Telian prepaid-liittymää voi käyttää vain Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Yllätyksettömyyden lisäksi Prepaid-liittymän hyvä puoli on sen saatavuus. Kuukausimaksullisen liittymän hankinta ilman luottotietoja voi olla vaikeaa, mutta prepaid-liittymän voi hankkia kuka vain maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Toistaiseksi liittymän voi hankkia kokonaan anonyymisti, ja vaikka liittymän rekisteröinti on mahdollista, se ei ole pakollista.

Halvin puhelinliittymä kuukausimaksulla

Prepaid-liittymä on siis ainoa kokonaan kuukausimaksuton ja käytön mukaan veloitettava liittymätyyppi. Vaikka se on kuukausimaksuton, monelle käyttäjälle halvin kuukausimaksullinen liittymä voi kuitenkin olla prepaid-liittymää edullisempi ratkaisu.

Esimerkiksi netin käyttö maksaa prepaid-liittymällä yleensä 0,99 euroa päivässä. Jos nettiä käyttää päivittäin, maksettavaa kertyy 30 euroa kuukaudessa. Moin Rajaton 4G 100 Mbit maksaa 18 euroa kuukaudessa, ja se sisältää rajattomasti mobiilidataa. Valitsemalla Moin kuukausimaksullisen liittymän kuukausimaksuttoman prepaid-liittymän sijaan säästää siis 12 euroa kuukaudessa, jos nettiä käyttää päivittäin. Puhelut ja viestit Moin liittymissä veloitetaan käytön mukaan, mutta kuitenkin niin, että ne maksavat yhteensä enintään neljä euroa kuukaudessa.

Halvin puhelinliittymä kuukausimaksulla on Moin 6 Gt mobiilidataa sisältävä liittymä, jonka kuukausimaksu on vain yhdeksän euroa ja maksiminopeus 100 Mbit/s. Halvin puhelinliittymä ilman nettiä on puolestaan Elisan Tarkka Puhe, jonka kuukausimaksu on 7,90 euroa.

 • Kuuden Gigan Simmi

 • 100 Mbit/s, 6 Gt dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
 • Rajaton 4G 100 Mbit

 • 100 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
 • Tarkka Puhe

 • Ei nettiä
  Puhelut 0,069 €/min
  Tekstiviestit 0,069 €/kpl