Moi-liittymät ja -liittymätarjoukset

Moi-liittymät ja -liittymätarjoukset

Vuonna 2016 perustettu Moi Mobiili Oy on verrattain uusi nimi suomalaisten matkapuhelinoperaattoreiden kentällä. Se on DNA:n omistama yritys, joka käyttää DNA:n verkkoa. Moilla on myynnissä kuusi kuluttajille suunnattua puhelinliittymää. Perehdytään ensin Moin uusiin 5G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin ja siirrytään sitten 4G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin.

5G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Tällä hetkellä Moilla on valikoimissaan kolme 5G-liittymää: Rajaton 5G 1000 Mbit, Rajaton 5G 600 Mbit ja Rajaton 5G 300 Mbit, joiden maksiminopeudet ovat siis 1 000 Mbit/s, 600 Mbit/s ja 300 Mbit/s. Moin lippulaiva, Rajaton 5G 1000 Mbit, maksaa 44 euroa kuukaudessa ja on luokkansa halvin 5G-liittymä. Kaikkien muiden operaattoreiden vastaavat liittymät maksavat 49,90 euroa kuukaudessa. Rajaton 5G 1000 Mbit on siis yli 10 prosenttia halvempi kuin kilpailijansa, mistä syystä sitä voi suositella kuluttajille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti.

Moin seuraavaksi nopein liittymä, Rajaton 5G 600 Mbit, on sekin erittäin nopea – ja kuukausimaksultaan yhdeksän euroa halvempi kuin Moin lippulaiva –, mutta nopea on myös Rajaton 5G 300 Mbit, jonka 29 euron kuukausimaksu on verrattain edullinen. Näistä kolmesta liittymästä suosittelemme toistaiseksi jälkimmäistä, sillä asiantuntijoiden mukaan 5G-vallankumouksella ole merkittävää vaikutusta kuluttajien arkeen vielä lähiaikoina. Toisaalta 5G-liittymän hankinta on perusteltua sikäli, että esimerkiksi 5G-liittymää, jonka maksiminopeus on 300 Mbit/s, voi käyttää kyseisellä nopeudella myös 4G-verkossa. Lisäksi liittymiä priorisoidaan niiden nopeuden mukaan niin, että 5G-liittymällä saa 4G-liittymään verrattuna käyttöönsä suhteellisesti enemmän nopeutta verkon ruuhkatilanteissa.

Moin liittymissä puhelut maksavat 0,055 euroa minuutilta ja viestit 0,055 euroa kappaleelta, mutta kuitenkin yhteensä enintään neljä euroa kuukaudessa – sekä kotimaassa että muissa EU-maissa. Kuluttaja-lehti kirjoittikin viime vuoden lopun puhelinliittymävertailussaan: ”Jos soittelet ja lähetät paljon viestejä ulkomailla asuville sukulaisille ja ystäville, kannattaa perehtyä Moin liittymävalikoimaan.”

 • Rajaton 5G 1000 Mbit

 • 1 000 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 44 €/kk

 • Rajaton 5G 600 Mbit

 • 600 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 35 €/kk

 • Rajaton 5G 300 Mbit

 • 300 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 29 €/kk

4G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Siirrytään sitten Moin 4G-liittymiin, joita on niin ikään myynnissä kolme. Tämän ryhmän lippulaiva on Rajaton 4G 300 Mbit, jonka kuukausimaksu on 23 euroa ja maksiminopeus 300 Mbit/s. Näin nopeita 4G-liittymiä ei ole ollut saatavilla kauaa: vielä viime keväänä Mikrobitti kirjoitti, että 4G-liittymien nopeus rajoittaa välille 10–200 Mbit/s. Mikrobitin kunniaksi sanottakoon kuitenkin, että Moin Rajaton 4G 300 Mbit on markkinoiden ainoa yli 4G-liittymä, jonka maksiminopeus on 300 Mbit/s – kaikki muut samaan maksiminopeuteen yltävät liittymät ovat 5G-liittymiä.

Seuraavaksi esittelyvuoron saa Rajaton 4G 100 Mbit, jonka maksiminopeus on – yllätys, yllätys – 100 Mbit/s ja kuukausimaksu vain 18 euroa. Liittymä on yksi markkinoiden halvimmista yhtä nopeista 4G-liittymistä. Jos haluat liittymän, joka on paitsi edullinen myös kohtuullisen nopea, suosittelemme harkitsemaan joko Rajaton 4G 100 Mbit:iä tai Rajaton 4G 300 Mbit:iä. Molemmat liittymät sopivat hyvin kaikenlaiseen peruskäyttöön netin selaamisesta videoiden katsomiseen ja pelaamisesta videopuheluiden soittamiseen.

Viimeinen, mutta ei vähäisin, Moin liittymä on Kuuden Gigan Simmi, jonka maksiminopeus on 100 Mbit/s ja kuukausihinta yhdeksän euroa. Liittymään hintaan sisältyy 6 Gt mobiilidataa, ja lisädata maksaa 1,50 €/Gt. Se, onko Kuuden Gigan Simmi sopiva liittymä sinulle, riippuu siitä, kuinka paljon mobiilidataa käytät kuukaudessa. Käytetyn datan määrä nousee nopeasti esimerkiksi videoita katsomalla, joten jos katsot paljon videoita, sinun kannattaa hankkia rajaton liittymä. Toisaalta, jos katsot videoita langattoman lähiverkon välityksellä kotona ollessasi, Kuuden Gigan Simmi voisi olla erinomainen valinta.

 • Rajaton 4G 300 Mbit

 • 300 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 23 €/kk

 • Rajaton 4G 100 Mbit

 • 100 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 18 €/kk

 • Kuuden Gigan Simmi

 • 100 Mbit/s, 6 Gt dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 9 €/kk

Miten nopean netin tarvitsen?

Olemme koonneet alle suuntaviivoja, jotka auttavat sinua hahmottamaan, miten nopea liittymä vastaa parhaiten käyttötarpeitasi.

1 000 Mbit/s on suunnattu niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti nopeimmalla mahdollisella liittymällä.

300–600 Mbit/s soveltuu esimerkiksi paljon videoita katsovalle käyttäjälle, joka haluaa videoiden latautuvan nopeaa ja katsoo mielellään erittäin korkealaatuista kuvaa.

100–150 Mbit/s sopii aktiiviseen peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, videoiden katsomiseen ja pelaamiseen.

10–20 Mbit/s riittää netin selaamiseen ja esimerkiksi sosiaalisen median käyttöön, mutta videoiden laatu ei ole paras mahdollinen.

0–1 Mbit/s mahdollistaa välttämättömyydet, mutta ei sovellu säännölliseen netin selaamiseen.

Miten vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymän vaihtaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tilaa uusi liittymä Moin verkkosivuilta, minkä jälkeen Moi hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen ja lähettää sinulle uuden SIM-kortin. Jos vanha liittymäsi on myös Moin liittymä, saat uuden liittymän käyttöösi viimeistään seuraavana arkipäivänä; jos vanha liittymäsi ei ole Moin liittymä, numeronsiirto kestää vähintään viisi arkipäivää. Voit käyttää nykyistä SIM-korttiasi uuden liittymäsi avautumiseen saakka. Puhelinnumerosi säilyy samana vanhasta operaattoristasi riippumatta.

Moin 5G-verkon kuuluvuus

Moi käyttää DNA:n nopeasti kasvavaa 5G-verkkoa, joka on Suomen laajin. Verkko on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Alajärvi, Espoo, Eura, Eurajoki, Forssa, Haapavesi, Hanko, Harjavalta, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Helsinki, Hollola, Hyvinkää, Hämeenlinna, Ii, Ilmajoki, Isokyrö, Jokioinen, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kangasala, Kauhava, Kauniainen, Kerava, Kokkola, Kouvola, Kuopio, Kurikka, Kärkölä, Lahti, Laihia, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Lieto, Liminka, Loimaa, Masku, Muhos, Mäntsälä, Naantali, Nakkila, Nivala, Nokia, Nurmijärvi, Orimattila, Orivesi, Oulu, Padasjoki, Paimio, Parainen, Pietarsaari, Pirkkala, Pori, Porvoo, Pyhäjoki, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Salo, Sastamala, Seinäjoki, Siilinjärvi, Sipoo, Siuntio, Somero, Suonenjoki, Sysmä, Säkylä, Tampere, Teuva, Turku, Tuusula, Ulvila, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Ylivieska ja Ylöjärvi.