Moi-liittymät ja -liittymätarjoukset

Moi-liittymät ja -liittymätarjoukset

Vuonna 2016 perustettu Moi Mobiili Oy on verrattain uusi nimi suomalaisten matkapuhelinoperaattoreiden kentällä. Se on DNA:n omistama yritys, joka käyttää DNA:n verkkoa. Moilla on myynnissä neljä kuluttajille suunnattua puhelinliittymää. Perehdytään ensin Moin uusiin 5G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin ja siirrytään sitten 4G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin.

5G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Tällä hetkellä Moilla on valikoimissaan kaksi 5G-liittymää: Reilu 5G 400 Mbit ja Reilu 5G 1000 Mbit, joiden maksiminopeudet ovat siis 400 Mbit/s ja 1000 Mbit/s. Molemmat liittymät käyttävät edullisempaa 4G-verkkoa silloin, kun 5G-verkkoa ei ole saatavilla. Moin lippulaiva, Reilu 5G 1000 Mbit, maksaa käytetystä verkosta riippuen 35–43 euroa kuukaudessa ja on luokkansa halvin 5G-liittymä. Muiden operaattoreiden vastaavat liittymät maksavat 44,99–49,99 euroa kuukaudessa, joten Reilu 5G 1000 Mbit on parhaimmillaan kymmeniä prosentteja halvempi kuin kilpailijansa. Tästä syystä sitä voi suositella kuluttajille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti.

Moin seuraavaksi nopein liittymä, Reilu 5G 400 Mbit, on sekin erittäin nopea ja huomattavasti halvempi kuin Moin lippulaiva: sen kuukausimaksu on vain 19–27 euroa käytetystä verkosta rippuen. Näistä kahdesta liittymästä suosittelemme toistaiseksi 400 Mbit/s -versiota, sillä asiantuntijoiden mukaan 5G-vallankumouksella ole merkittävää vaikutusta kuluttajien arkeen vielä lähiaikoina. Toisaalta 5G-liittymän hankinta on perusteltua sikäli, että esimerkiksi 5G-liittymää, jonka maksiminopeus on 300 Mbit/s, voi käyttää kyseisellä nopeudella myös 4G-verkossa. Lisäksi liittymiä priorisoidaan niiden nopeuden mukaan niin, että 5G-liittymällä saa 4G-liittymään verrattuna käyttöönsä suhteellisesti enemmän nopeutta verkon ruuhkatilanteissa.

Moin liittymissä puhelut maksavat 0,055 euroa minuutilta ja viestit 0,055 euroa kappaleelta, mutta kuitenkin yhteensä enintään neljä euroa kuukaudessa – sekä kotimaassa että muissa EU-maissa. Kuluttaja-lehti kirjoittikin puhelinliittymävertailussaan: ”Jos soittelet ja lähetät paljon viestejä ulkomailla asuville sukulaisille ja ystäville, kannattaa perehtyä Moin liittymävalikoimaan.”

 • Reilu 5G 1000 Mbit

 • 1 000 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 35–43 €/kk

 • Reilu 5G 400 Mbit

 • 400 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 19–27 €/kk

4G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Siirrytään sitten Moin 4G-liittymiin, joita on niin ikään myynnissä kaksi. Tämän ryhmän lippulaiva on Rajaton 4G, jonka kuukausimaksu on 18 euroa ja maksiminopeus 200 Mbit/s. Näin nopeita 4G-liittymiä ei ole enää juuri saatavilla muiden operaattoreiden kautta, sillä Moin kilpailijat ovat keskittäneet voimansa 5G-liittymiin ja karsineet 4G-valikoimiaan. Vain Telian Dot-liittymissä on edelleen 4G-liittymiä nopeuksilla 100 ja 200 Mbit/s. Toisaalta Rajaton 4G -liittymää vastaava Dot 4G Rajaton+ maksaa 26 euroa kuukaudessa ja on siis kahdeksan euroa kalliimpi kuin Moin liittymä.

Seuraavaksi esittelyvuoron saa Potti, jonka maksiminopeus on 100 Mbit/s ja kuukausimaksu 12 euroa. Liittymään hintaan sisältyy 6 Gt mobiilidataa, ja lisädata maksaa 2 €/Gt, mutta kuitenkin enintään 10 euroa kuukaudessa. Se, onko Potti sopiva liittymä sinulle, riippuu siitä, kuinka paljon mobiilidataa käytät kuukaudessa. Käytetyn datan määrä nousee nopeasti esimerkiksi videoita katsomalla, joten jos katsot paljon videoita, sinun kannattaa hankkia rajaton liittymä. Toisaalta, jos katsot videoita langattoman lähiverkon välityksellä kotona ollessasi, Potti voisi olla erinomainen valinta.

 • Rajaton 4G

 • 200 Mbit/s, rajattomasti dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 18 €/kk

 • Potti

 • 100 Mbit/s, 6 Gt dataa
  Puhelut 0,055 €/min
  Tekstiviestit 0,055 €/kpl
  Puhelut ja viestit yhteensä enintään 4 €/kk
 • 12 €/kk

Liittymät yrityksille

Kaikki edellä esitellyt Moin liittymät ovat saatavilla hieman eri lailla nimettyinä myös yrityksille. Reilu 5G -liittymiä vastaavat Reilu Bisnes 5G -yritysliittymät, joita on niin ikään kaksi – 400 Mbit/s- ja 1 000 Mbit/s -versiot; Rajaton 4G -liittymää vastaa Rajaton Bisnes 4G ja Pottia vastaa Bisnes Potti.

Miten nopean netin tarvitsen?

Olemme koonneet alle suuntaviivoja, jotka auttavat sinua hahmottamaan, miten nopea liittymä vastaa parhaiten käyttötarpeitasi.

1 000 Mbit/s on suunnattu niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti nopeimmalla mahdollisella liittymällä.

300–600 Mbit/s soveltuu esimerkiksi paljon videoita katsovalle käyttäjälle, joka haluaa videoiden latautuvan nopeaa ja katsoo mielellään erittäin korkealaatuista kuvaa.

100–150 Mbit/s sopii aktiiviseen peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, videoiden katsomiseen ja pelaamiseen.

10–20 Mbit/s riittää netin selaamiseen ja esimerkiksi sosiaalisen median käyttöön, mutta videoiden laatu ei ole paras mahdollinen.

0–1 Mbit/s mahdollistaa välttämättömyydet, mutta ei sovellu säännölliseen netin selaamiseen.

Miten vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymän vaihtaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tilaa uusi liittymä Moin verkkosivuilta, minkä jälkeen Moi hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen ja lähettää sinulle uuden SIM-kortin. Jos vanha liittymäsi on myös Moin liittymä, saat uuden liittymän käyttöösi viimeistään seuraavana arkipäivänä; jos vanha liittymäsi ei ole Moin liittymä, numeronsiirto kestää vähintään viisi arkipäivää. Voit käyttää nykyistä SIM-korttiasi uuden liittymäsi avautumiseen saakka. Puhelinnumerosi säilyy samana vanhasta operaattoristasi riippumatta.

Moin 5G-verkon kuuluvuus

Moi käyttää DNA:n nopeasti kasvavaa 5G-verkkoa, joka on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Akaa, Alajärvi, Alavus, Asikkala, Askola, Aura, Enonkoski, Espoo, Eura, Eurajoki, Evijärvi, Forssa, Haapavesi, Hanko, Harjavalta, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Heinävesi, Helsinki, Hollola, Huittinen, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Ii, Iitti, Ikaalinen, Ilmajoki, Imatra, Inari, Inkoo, Isokyrö, Janakkala, Joensuu, Jokioinen, Joroinen, Joutsa, Juupajoki, Juva, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Karkkila, Karstula, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kauniainen, Kaustinen, Kemiönsaari, Kerava, Kirkkonummi, Kitee, Kittilä, Kokemäki, Kokkola, Kolari, Kouvola, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Kuopio, Kurikka, Kustavi, Kuusamo, Kärkölä, Lahti, Laihia, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Leppävirta, Lieto, Liminka, Liperi, Lohja, Loimaa, Loppi, Luhanka, Luoto, Masku, Merikarvia, Mikkeli, Muhos, Muurame, Mynämäki, Myrskylä, Mäntsälä, Mänttä-Vilppula, Naantali, Nakkila, Nivala, Nokia, Nousiainen, Nurmijärvi, Närpiö, Orimattila, Oripää, Orivesi, Oulu, Padasjoki, Paimio, Parainen, Parikkala, Parkano, Pedersören kunta, Pertunmaa, Pieksämäki, Pietarsaari, Pirkkala, Pori, Pornainen, Porvoo, Punkalaidun, Puumala, Pyhäjoki, Pyhäranta, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raasepori, Raisio, Rantasalmi, Rauma, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Ruovesi, Rusko, Rääkkylä, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Sauvo, Savonlinna, Seinäjoki, Siilinjärvi, Sipoo, Siuntio, Somero, Sulkava, Suonenjoki, Sysmä, Säkylä, Taipalsaari, Taivassalo, Tammela, Tampere, Teuva, Tohmajärvi, Turku, Tuusula, Ulvila, Urjala, Uusikaarlepyy, Uusikaupunki, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Varkaus, Vehmaa, Vesilahti, Vihti, Virrat, Ylivieska, Ylöjärvi ja Äänekoski.