BookBeat – Kokeile äänikirjoja ilmaiseksi 90 päivän ajan

BookBeat: Kokeile äänikirjoja ilmaiseksi

Sähköisten kirjojen suosio on kasvussa, ja erityisesti äänikirjoja myydään nykyisin paljon. Äänikirjojen suosiota selittää muun muassa se, että äänikirjaa voi kuunnella muiden askareiden ohessa. Toinen suosiota selittävä syy on äänikirjapalveluiden saapuminen markkinoille. Suosituissa lukuaikapalveluissa, kuten BookBeatissä, Nextoryssä ja Storytelissä, on niin ääni- kuin e-kirjojakin. Lukuaikapalveluita kutsutaan kuitenkin yleisemmin äänikirjapalveluiksi, koska äänikirjoja kulutetaan niissä huomattavasti enemmän kuin e-kirjoja.

BookBeat markkinoi itseään Suomen suosituimpana äänikirjapalveluna. Sen suosio ei yllätä, sillä palvelun valikoima on valtava: yli 700 000 kirjaa. Lisäksi BookBeatin, kuten muidenkin äänikirjapalveluiden, kautta pääsee käsiksi uutuuskirjoihin vaivattomammin kuin esimerkiksi kirjaston kautta. Siinä missä kirjaston uusiin kirjoihin on yleensä pitkät varausjonot, äänikirjapalvelussa voi valita uutuuskirjan kuunneltavaksi välittömästi.

BookBeatin kuuntelupaketit

BookBeatillä on kaksi erilaista kuuntelupakettia: Basic-paketilla voi kuunnella 20 tuntia kuukaudessa 9,99 euron kuukausimaksulla ja Premium-paketilla 100 tuntia 14,99 euron kuukausimaksulla. Kummassakaan paketissa ei ole sitovaa määräaikaa, joten paketin voi perua milloin vain. Samassa osoitteessa asuvat perheenjäsenet voivat käyttää samaa BookBeat-käyttäjätiliä omilla profiileillaan. Käyttäjän lisääminen perhetiliin maksaa alkaen 4,90 euroa kuukaudessa, ja yhdellä perhetilillä voi olla viisi käyttäjää. Kaikilla käyttäjillä on sama määrä kuuntelutunteja: niin pää- kuin lisäkäyttäjätkin voivat kuunnella 20 tai 100 tuntia kuukaudessa paketista riippuen.

BookBeat-tarjous

Tällä viikolla voit kokeilla BookBeatiä ilmaiseksi 90 päivän ajan. Rekisteröityessäsi voit valita, minkä paketin haluat kokeilujakson jälkeen. Tilaus jatkuu automaattisesti valitsemasi paketin mukaisesti, mutta halutessasi voit perua sen jo ennen kokeilujakson päättymistä.

BookBeatin valikoima

BookBeatin valikoima: kategoriat

BookBeatissä on yli 700 000 kirjaa seuraavissa kategorioissa:

 • Elämäkerrat
 • Fantasia
 • Huumori ja komedia
 • Itsensä kehittäminen
 • Klassikot
 • Jännitys
 • Lapset
 • Novellit, runous ja näytelmät
 • Nuoret
 • Rakkaus
 • Romaanit
 • Science fiction
 • Tieto

Jokainen kategoria sisältää alakategorioita, mikä auttaa mielenkiintoisimpien kirjojen löytämisessä. Esimerkiksi romaanit-kategorian alla on seuraavat kategoriat:

 • Feelgood
 • Historialliset romaanit
 • Lukuromaanit
 • Nykyromaanit
 • Palkittua ja kiitettyä
 • Rakkausromaanit
 • Sotakirjallisuus

Lisäksi palvelu listaa kunkin kategorian tämän hetken suosituimmat ja kaikkien aikojen suosituimmat kirjat. BookBeatin kaikkien aikojen suosituimpia kirjoja ovat muun muassa J. K. Rowlingin Harry Potter -kirjat – erityisesti Harry Potter ja Feeniksin kilta, Harry Potter ja liekehtivä pikari ja Harry Potter ja kuoleman varjelukset –, Lucinda Rileyn kirjat – erityisesti Auringon sisar, Seitsemän sisarta ja Kadonnut sisar –, Delia Owensin Suon villi laulu ja Michelle Obaman Minun tarinani.

Tällä viikolla BookBeatin suosituimpia kirjoja ovat olleet seuraavat:

BookBeatin suosituimmat kirjat

Suomen, ruotsin ja englannin lisäksi BookBeat sisältää kirjoja seuraavilla kielillä: arabia, espanja, hollanti, italia, kiina, norja, portugali, puola, ranska, saksa, serbia, tanska, tšekki, unkari ja venäjä.

Opiskelijatarjous

Opiskelijana saat BookBeatin Basic-paketin lähes puoleen hintaan, 4,99 eurolla kuukaudessa.

BookBeat-sovellus

BookBeat-sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-puhelimille ja -laitteille. Kokemuksemme sovelluksesta ovat hyviä, ja sovelluksen erinomaisesta arvosanasta päätellen samaa mieltä ovat lukuisat muutkin käyttäjät: niin Applen App Storessa kuin Googlen Play-sovelluskaupassa BookBeat-sovellus on saanut arvosanan 4,6/5. Käydään seuraavassa lyhyesti läpi sovelluksen keskeisiä ominaisuuksia.

Käynnistettäessä BookBeat-sovellus avautuu Koti-näkymään. Näkymässä ensimmäisenä on viimeksi kuunneltu tai luettu kirja ja sen alla kaikki kuunnellut tai luetut kirjat. Näkymän kautta pääsee selaamaan myös offline-käyttöön ladattuja kirjoja. Offline-käyttöön ladatut kirjat sijaitsevat puhelimen tai muun laitteen muistissa, josta niitä voi kuunnella tai lukea ilman verkkoyhteyttä esimerkiksi lentokoneessa tai ulkomailla. Kirjan voi ladata offline-käyttöön painamalla pitkään listauksessa olevaa kirjaa ja valitsemalla avautuvasta valikosta Lataa kirja tai painamalla kirjan esittelysivulla olevaa Lataa-painiketta.

BookBeat – suosittuja uutuuksia

Sovelluksen Inspiraatio-näkymästä pääsee selaamaan tämän hetken suosituimpia kirjoja, joista useimmat ovat uutuuksia, ja esimerkiksi palveluun lähiaikoina saapuvia kirjoja. Lähiaikoina saapuvan kirjan voi lisätä omiin kirjoihin, jolloin sovellus ilmoittaa sen saapumisesta. Muun muassa seuraavat kirjat saapuvat BookBeatiin lähiaikoina:

Tulossa BookBeatiin

Koti- ja Inspiraatio-näkymien lisäksi BookBeat-sovelluksessa on Kategoriat-, Haku- ja Profiili-näkymät. Kategoriat käsittelimme edellä, ja Haku-näkymä mahdollistaa nimensä mukaisesti kirjojen hakemisen. Profiili-näkymän kautta näkee kuuntelupaketissa jäljellä olevan kuunteluajan kuluvalla laskutuskaudella. Lisäksi sen kautta voi hallinnoida käyttäjätilin asetuksia.

Kaiken kaikkiaan BookBeat-sovelluksen käyttö on varsin yksinkertaista, ja sen oppii parhaiten ottamalla palvelun maksuttomaan kokeiluun.

Lyhyitä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Voit peruuttaa BookBeatin tilauksen kirjautumalla sisään käyttäjätilillesi BookBeatin verkkosivujen kautta, valitsemalla valikosta Tilaus ja painamalla sivun alaosassa olevaa Peruuta tilaus -painiketta. Pääset käyttäjätillesi myös BookBeat-sovelluksen kautta valitsemalla ensin Profiili-näkymän ja sitten Käyttäjätilin tiedot.

Valitettavasti BookBeatiä voi käyttää vain Android- ja iOS-laitteilla eikä esimerkiksi kannettavalla tietokoneella.