DNA-liittymät ja -liittymätarjoukset

DNA-liittymät ja -liittymätarjoukset

DNA:lla on myynnissä seitsemän kuluttajille suunnattua puhelinliittymää. Perehdytään ensin DNA:n uusiin 5G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin ja siirrytään sitten 4G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin.

5G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Tällä hetkellä DNA:lla on valikoimissaan kaksi 5G-liittymää: Rajaton 5G 1000M ja Rajaton 5G 400M. Kuten liittymien nimistä voi päätellä, edellisen maksiminopeus on kunnioitettavat 1 000 Mbit/s ja jälkimmäisen 400 Mbit/s. Rajaton 5G 1000M maksaa 49,90 euroa kuukaudessa; Rajaton 5G 400M on puolestaan saatavilla normaalihintaa halvemmalla, 31,90 eurolla kuukaudessa. Vuoden jälkeen liittymän hinta nousee 36,90 euroon kuukaudessa, joten alennus on siis lähes 15 prosenttia.

DNA:n lippulaiva, Rajaton 5G 1000M, soveltuu erityisesti niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti. Sen sijaan Rajaton 5G 400M on sekin erittäin nopea, mutta myös yli kolmanneksen halvempi kuin nopeampi sisaruksensa. Näistä kahdesta liittymästä suosittelemme toistaiseksi Rajaton 5G 400M:ää, sillä netin selaamiseen ja esimerkiksi YouTuben-katseluun liittymien nopeuserolla ei ole suurta vaikutusta.

 • Rajaton 5G 1000M

 • Maksiminopeus 1000 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 49,90 €/kk

 • Rajaton 5G 400M

 • Maksiminopeus 400 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 31,90 €/kk
  36,90 €/kk

4G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Kuluttajille suunnattuja 4G-liittymiä DNA:lla on myynnissä viisi. Tämän ryhmän lippulaiva – ja samalla DNA:n suosituin liittymä – on Nopea 4G Rajaton Plus. Sen maksiminopeus on 150 Mbit/s ja kuukausimaksu 29,90 euroa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen liittymän hinta nousee 34,90 euroon kuukaudessa. Nimensä mukaisesti liittymässä on rajaton netti, ja normaalihintaiset puhelut ja viestit sisältyvät hintaan. Toisaalta maksamalla vain kaksi euroa enemmän kuukaudessa saat Rajaton 5G 400M:n, jonka maksiminopeus on lähes kolminkertainen verrattuna Nopea 4G Rajaton Plussan maksiminopeuteen ja jonka kautta pääset hyötymään 5G-verkon potentiaalista. Toisaalta Nopea 4G Rajaton Plus on sekin nopea, ja liittymien väliset erot voivat käytännössä osoittautua vähäisiksi.

DNA:n seuraava 4G-liittymä on Rajaton 4G 10M, jonka kuukausimaksu on 24,90 euroa ja jota markkinoidaan erityisesti koululaisten suosikkina. Liittymän maksiminopeus on 10 Mbit/s, ja siihen kuuluvat sekä rajaton netti että rajattomat puhelut ja viestit. Rajaton 4G 10M:ää voi suositella erityisesti peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, WhatsApp-puheluihin ja -viesteihin sekä kevyeen pelaamiseen. Sen sijaan esimerkiksi video- ja suoratoistopalvelujen säännölliseen käyttöön kannattaa harkita DNA:n nopeampia liittymiä.

Rajaton 4G 10M:n lisäksi DNA:lla on vielä yksi Rajaton-liittymä, joka on nimeltään yksinkertaisesti Rajaton. Liittymän hintaan sisältyy rajattomasti mobiilidataa, puheluita ja viestejä, mutta sen maksiminopeus on vain 1 Mbit/s. Rajattoman kuukausimaksu on 22,90 euroa – eli kaksi euroa vähemmän kuin kymmenkertaisella nopeudella varustetun Rajaton 4G 10M:n kuukausimaksu. Suhteessa nopeuseroon näiden kahden liittymän hintaero on niin pieni, että suosittelemme valitsemaan kaksi euroa kalliimman liittymän, jos käytät puhelimen verkkoyhteyttä säännöllisesti.

 • Nopea 4G Rajaton Plus

 • Maksiminopeus 150 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 29,90 €/kk
  34,90 €/kk

 • Rajaton 4G 10M

 • Maksiminopeus 10 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 24,90 €/kk
  26,90 €/kk

 • Rajaton

 • Maksiminopeus 1 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 22,90 €/kk
  24,90 €/kk

Jäljellä on vielä kaksi liittymää, Jämpti ja Jämpti Puhe, joissa puhelut ja viestit veloitetaan käytön mukaan. Liittymistä edellisen kuukausimaksu on 9,90 euroa, ja se sisältää rajattoman netin, jonka maksiminopeus on nykyisin matala 1 Mbit/s. Liittymistä jälkimmäinen, jonka kuukausimaksu on vain 7,90 euroa, ei puolestaan sisällä ollenkaan nettiä. Molemmissa liittymissä puhelut maksavat seitsemän senttiä minuutilta ja viestit saman verran kappaleelta.

Jämpti Puhe on markkinoiden halvimpia puhelinliittymiä ilman nettiä, mistä syystä se on erinomainen valinta, jos kaipaat liittymää esimerkiksi vanhaan Nokian puhelimeen.

 • Jämpti

 • Maksiminopeus 1 Mbit/s
  Rajaton netti
  Puhelut 0,07 €/min
  Tekstiviestit 0,07 €/kpl
 • 9,90 €/kk
  12,90 €/kk

 • Jämpti Puhe

 • Ei nettiä
  Puhelut 0,07 €/min
  Tekstiviestit 0,07 €/kpl
 • 7,90 €/kk

Miten nopean netin tarvitsen?

Olemme koonneet alle suuntaviivoja, jotka auttavat sinua hahmottamaan, miten nopea liittymä vastaa parhaiten käyttötarpeitasi.

1 000 Mbit/s on suunnattu niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti nopeimmalla mahdollisella liittymällä.

300–600 Mbit/s soveltuu esimerkiksi paljon videoita katsovalle käyttäjälle, joka haluaa videoiden latautuvan nopeaa ja katsoo mielellään erittäin korkealaatuista kuvaa.

100–150 Mbit/s sopii aktiiviseen peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, videoiden katsomiseen ja pelaamiseen.

10–20 Mbit/s riittää netin selaamiseen ja esimerkiksi sosiaalisen median käyttöön, mutta videoiden laatu ei ole paras mahdollinen.

0–1 Mbit/s mahdollistaa välttämättömyydet, mutta ei sovellu säännölliseen netin selaamiseen.

Miten vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymän vaihtaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tilaa uusi liittymä DNA:n verkkosivuilta, minkä jälkeen DNA hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen ja lähettää sinulle uuden SIM-kortin. Jos vanha liittymäsi on myös DNA:n liittymä, saat uuden liittymän käyttöösi viimeistään seuraavana arkipäivänä; jos vanha liittymäsi ei ole DNA:n liittymä, numeronsiirto kestää vähintään viisi arkipäivää. Voit käyttää nykyistä SIM-korttiasi uuden liittymäsi avautumiseen saakka. Puhelinnumerosi säilyy samana vanhasta operaattoristasi riippumatta.

DNA:n 5G-verkon kuuluvuus

DNA:n nopeasti kasvava 5G-verkko on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Akaa, Alajärvi, Alavus, Asikkala, Askola, Aura, Enonkoski, Espoo, Eura, Eurajoki, Evijärvi, Forssa, Haapavesi, Hanko, Harjavalta, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Heinävesi, Helsinki, Hollola, Huittinen, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Ii, Iitti, Ikaalinen, Ilmajoki, Imatra, Inari, Inkoo, Isokyrö, Janakkala, Joensuu, Jokioinen, Joroinen, Joutsa, Juupajoki, Juva, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Karkkila, Karstula, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kauniainen, Kaustinen, Kemiönsaari, Kerava, Kirkkonummi, Kitee, Kittilä, Kokemäki, Kokkola, Kolari, Kouvola, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Kuopio, Kurikka, Kustavi, Kuusamo, Kärkölä, Lahti, Laihia, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Leppävirta, Lieto, Liminka, Liperi, Lohja, Loimaa, Loppi, Luhanka, Luoto, Masku, Merikarvia, Mikkeli, Muhos, Muurame, Mynämäki, Myrskylä, Mäntsälä, Mänttä-Vilppula, Naantali, Nakkila, Nivala, Nokia, Nousiainen, Nurmijärvi, Närpiö, Orimattila, Oripää, Orivesi, Oulu, Padasjoki, Paimio, Parainen, Parikkala, Parkano, Pedersören kunta, Pertunmaa, Pieksämäki, Pietarsaari, Pirkkala, Pori, Pornainen, Porvoo, Punkalaidun, Puumala, Pyhäjoki, Pyhäranta, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raasepori, Raisio, Rantasalmi, Rauma, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Ruovesi, Rusko, Rääkkylä, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Sauvo, Savonlinna, Seinäjoki, Siilinjärvi, Sipoo, Siuntio, Somero, Sulkava, Suonenjoki, Sysmä, Säkylä, Taipalsaari, Taivassalo, Tammela, Tampere, Teuva, Tohmajärvi, Turku, Tuusula, Ulvila, Urjala, Uusikaarlepyy, Uusikaupunki, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Varkaus, Vehmaa, Vesilahti, Vihti, Virrat, Ylivieska, Ylöjärvi ja Äänekoski.