DNA-liittymät ja -liittymätarjoukset

DNA-liittymät ja -liittymätarjoukset

DNA:lla on myynnissä viisi kuluttajille suunnattua puhelinliittymää. Perehdytään ensin DNA:n uusiin 5G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin ja siirrytään sitten 4G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin.

5G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Tällä hetkellä DNA:lla on valikoimissaan kolme 5G-liittymää: Rajaton 5G 200M, Rajaton 5G 400M ja Rajaton 5G 1000M. Kuten liittymien nimistä voi päätellä, niiden maksiminopeudet ovat 200 Mbit/s, 400 Mbit/s ja 1 000 Mbit/s. Rajaton 5G 200M maksaa 29,99 euroa kuukaudessa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen sen hinta nousee 33,90 euroon kuukaudessa. Rajaton 5G 400M maksaa 31,99 euroa kuukaudessa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen sen hinta nousee 36,90 euroon kuukaudessa. Rajaton 5G 1000M maksaa puolestaan 49,90 euroa kuukaudessa.

DNA:n lippulaiva, Rajaton 5G 1000M, soveltuu erityisesti niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti. Sen sijaan Rajaton 5G 400M on sekin erittäin nopea, mutta myös yli kolmanneksen halvempi kuin nopeampi sisaruksensa. Rajaton 5G 200M ei sekään ole hidas, mutta hintaero kahden viimeksi mainitun liittymän välillä on vähäinen. Näistä kolmesta liittymästä suosittelemme joko Rajaton 5G 400M:ää tai Rajaton 5G 200M:ää, joista molemmat ovat erinomaisia valintoja useimpiin käyttötarkoituksiin. Se, kumpi vaihtoehto on hinta-laatusuhteeltaan parempi, riippuu siitä, millä lailla puhelinta käyttää: jos esimerkiksi haluaa katsoa paljon videoita mahdollisimman hyvällä kuvanlaadulla, nopeampi liittymä voi olla paikallaan.

 • Rajaton 5G 1000M

 • Maksiminopeus 1000 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 49,90 €/kk

 • Rajaton 5G 400M

 • Maksiminopeus 400 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 31,99 €/kk
  36,90 €/kk

 • Rajaton 5G 200M

 • Maksiminopeus 200 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 29,99 €/kk
  33,90 €/kk

4G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Kuluttajille suunnattuja 4G-liittymiä DNA:lla on myynnissä kaksi: Jämpti 5M ja Rajaton 4G 10M. Edellisen maksiminopeus on 5 Mbit/s ja kuukausimaksu 15,90 euroa; jälkimmäisen maksiminopeus on puolestaan 10 Mbit/s ja kuukausimaksu 24,99 euroa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen liittymän hinta nousee 26,90 euroon kuukaudessa. Jämpti 5M -liittymässä puhelut ja viestit veloitetaan käytön mukaan, kun taas Rajaton 4G 10M -liittymässä ne sisältyvät hintaan.

Molempien liittymien maksiminopeudet ovat nykyisin varsin maltilliset. Rajaton 4G 10M:ää voi suositella erityisesti peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, WhatsApp-puheluihin ja -viesteihin sekä kevyeen pelaamiseen. Sen sijaan esimerkiksi video- ja suoratoistopalvelujen säännölliseen käyttöön kannattaa harkita DNA:n nopeampia liittymiä. Jämpti 5M sopii käyttäjälle, jonka netin käyttö on vähäistä tai olematonta.

 • Rajaton 4G 10M

 • Maksiminopeus 10 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 24,99 €/kk
  26,90 €/kk

 • Jämpti 5M

 • Maksiminopeus 5 Mbit/s
  Rajaton netti
  Puhelut ja viestit käytön mukaan
 • 15,90 €/kk

Miten nopean netin tarvitsen?

Olemme koonneet alle suuntaviivoja, jotka auttavat sinua hahmottamaan, miten nopea liittymä vastaa parhaiten käyttötarpeitasi.

1 000 Mbit/s on suunnattu niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti nopeimmalla mahdollisella liittymällä.

300–600 Mbit/s soveltuu esimerkiksi paljon videoita katsovalle käyttäjälle, joka haluaa videoiden latautuvan nopeaa ja katsoo mielellään erittäin korkealaatuista kuvaa.

100–150 Mbit/s sopii aktiiviseen peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, videoiden katsomiseen ja pelaamiseen.

10–20 Mbit/s riittää netin selaamiseen ja esimerkiksi sosiaalisen median käyttöön, mutta videoiden laatu ei ole paras mahdollinen.

0–1 Mbit/s mahdollistaa välttämättömyydet, mutta ei sovellu säännölliseen netin selaamiseen.

Miten vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymän vaihtaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tilaa uusi liittymä DNA:n verkkosivuilta, minkä jälkeen DNA hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen ja lähettää sinulle uuden SIM-kortin. Jos vanha liittymäsi on myös DNA:n liittymä, saat uuden liittymän käyttöösi viimeistään seuraavana arkipäivänä; jos vanha liittymäsi ei ole DNA:n liittymä, numeronsiirto kestää vähintään viisi arkipäivää. Voit käyttää nykyistä SIM-korttiasi uuden liittymäsi avautumiseen saakka. Puhelinnumerosi säilyy samana vanhasta operaattoristasi riippumatta.

DNA:n 5G-verkon kuuluvuus

DNA:n nopeasti kasvava 5G-verkko on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Akaa, Alajärvi, Alavus, Asikkala, Askola, Aura, Enonkoski, Espoo, Eura, Eurajoki, Evijärvi, Forssa, Haapavesi, Hanko, Harjavalta, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Heinävesi, Helsinki, Hollola, Huittinen, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Ii, Iitti, Ikaalinen, Ilmajoki, Imatra, Inari, Inkoo, Isokyrö, Janakkala, Joensuu, Jokioinen, Joroinen, Joutsa, Juupajoki, Juva, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Karkkila, Karstula, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kauniainen, Kaustinen, Kemiönsaari, Kerava, Kirkkonummi, Kitee, Kittilä, Kokemäki, Kokkola, Kolari, Kouvola, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Kuopio, Kurikka, Kustavi, Kuusamo, Kärkölä, Lahti, Laihia, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Leppävirta, Lieto, Liminka, Liperi, Lohja, Loimaa, Loppi, Luhanka, Luoto, Masku, Merikarvia, Mikkeli, Muhos, Muurame, Mynämäki, Myrskylä, Mäntsälä, Mänttä-Vilppula, Naantali, Nakkila, Nivala, Nokia, Nousiainen, Nurmijärvi, Närpiö, Orimattila, Oripää, Orivesi, Oulu, Padasjoki, Paimio, Parainen, Parikkala, Parkano, Pedersören kunta, Pertunmaa, Pieksämäki, Pietarsaari, Pirkkala, Pori, Pornainen, Porvoo, Punkalaidun, Puumala, Pyhäjoki, Pyhäranta, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raasepori, Raisio, Rantasalmi, Rauma, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Ruovesi, Rusko, Rääkkylä, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Sauvo, Savonlinna, Seinäjoki, Siilinjärvi, Sipoo, Siuntio, Somero, Sulkava, Suonenjoki, Sysmä, Säkylä, Taipalsaari, Taivassalo, Tammela, Tampere, Teuva, Tohmajärvi, Turku, Tuusula, Ulvila, Urjala, Uusikaarlepyy, Uusikaupunki, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Varkaus, Vehmaa, Vesilahti, Vihti, Virrat, Ylivieska, Ylöjärvi ja Äänekoski.