Elisa-liittymät ja -liittymätarjoukset

Elisa-liittymät ja -liittymätarjoukset

Elisalla on myynnissä seitsemän kuluttajille suunnattua Saunalahti-puhelinliittymää. Käydään ensin läpi Elisan uudet 5G-liittymät ja -liittymätarjoukset ja siirrytään sitten 4G-liittymiin ja -liittymätarjouksiin.

5G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Tällä hetkellä Elisalla on valikoimissaan kolme 5G-liittymää, joista ensimmäisenä esittelyvuorossa on oikeutetusti nopein – ja myös kallein – Huoleton 5G 1000M. Nimensä mukaisesti sen maksiminopeus on kunnioitettavat 1 000 Mbit/s,  ja liittymään sisältyvät niin rajaton netti kuin rajattomat puhelut ja viestitkin. Huoleton 5G 1000M ei ole säästäväisen kuluttajan valinta, sillä sen nopeudesta on maksettava 49,90 euroa kuukaudessa. Liittymä soveltuu erityisesti niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti.

Seuraavat kaksi 5G-liittymää – Huoleton 5G 600M ja 300M – eroavat Elisan lippulaivasta matalammilla nopeuksillaan, mutta myös huokeammilla hinnoillaan. Tällä hetkellä molemmat liittymät ovat saatavilla hieman normaalihintaa halvemmalla, 36,90 eurolla ja 31,90 eurolla kuukaudessa. Tarjouksista jälkimmäinen on erityisen houkutteleva: sillä saa Elisan suosituimman liittymän lähes 10 prosenttia normaalia halvemmalla.

Kuluttaja-lehden viime vuoden lopun puhelinliittymävertailussa nopeimmista liittymistä parhaaksi arvioitiin Elisan lippulaiva, Huoleton 5G 1000M. Seuraavaksi nopeimpien liittymien ryhmässä parhaaksi arvioitiin puolestaan Huoleton 5G 300M yhdessä Telian vastaavan liittymän kanssa.

 • Huoleton 5G 1000M

 • Maksiminopeus 1000 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 49,90 €/kk

 • Huoleton 5G 600M

 • Maksiminopeus 600 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 36,90 €/kk
  39,90 €/kk

 • Huoleton 5G 300M

 • Maksiminopeus 300 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 31,90 €/kk
  34,90 €/kk

4G-liittymät ja -liittymätarjoukset

Saunalahden 4G-liittymiä Elisalla on myynnissä neljä. Tämän ryhmän lippuvaiva on Huoleton 150M, jonka maksiminopeus on 150 Mbit/s ja johon kuuluu rajattoman netin lisäksi rajattomat puhelut ja viestit. Liittymän kuukausimaksu on 29,90 euroa, joten se on vain hieman edullisempi kuin edellä mainittu Huoleton 5G 300M -liittymätarjous (31,90 euroa kuukaudessa). Valinta näiden kahden liittymän välillä kiteytyy kysymykseen: haluatko maksa kaksi euroa enemmän kuukaudessa kaksinkertaisesta nopeudesta ja mahdollisuudesta hyödyntää 5G-verkon potentiaalia? Huoleton 150M ei ole missään nimessä hidas liittymä, eikä sen ja Huoleton 5G 300M:n välillä välttämättä huomaa eroa peruskäytössä. Toisaalta, jos katsot paljon videoita ja soitat videopuheluita, nopeudesta on hyötyä.

Elisan seuraava 4G-liittymä on 24,90 euroa kuukaudessa maksava Huoleton 10M, jonka maksiminopeus on 10 Mbit/s ja johon kuuluvat muiden Huoleton-liittymien lailla niin rajaton netti kuin rajattomat viestit ja puhelutkin. Kuten nopeammat sisaruksensa 5G 1000M ja 5G 300M, myös Huoleton 10M on Kuluttaja-lehden viime vuoden liittymävertailun voittajia. Sitä voi suositella peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, WhatsApp-puheluihin ja -viesteihin sekä kevyeen pelaamiseen, mutta jos käytät paljon sellaisia video- ja suoratoistopalveluja kuin YouTube, Netflix ja Yle Areena, sinun kannattaa harkita Elisan nopeampia liittymiä.

 • Huoleton 150M

 • Maksiminopeus 150 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 29,90 €/kk

 • Huoleton 10M

 • Maksiminopeus 10 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 24,90 €/kk
  26,90 €/kk

Olemme nyt käsitelleet kaikki Elisan Huoleton-nimen alla kulkevat liittymät. Huoleton-liittymiä yhdistää siis niiden rajattomuus – rajaton mobiilidata sekä rajattomat puhelut ja viestit. Jäljellä olevat kaksi liittymää ovat Tarkka-liittymiä, joissa puhelut ja viestit veloitetaan käytön mukaan. Tarkka Perus, jonka kuukausimaksu on 12,90 euroa, sisältää rajattoman netin, jonka maksiminopeus on nykyisin matala 1 Mbit/s. Tarkka Puhe ei sisällä ollenkaan nettiä, ja sen kuukausimaksu on 9,90 euroa. Molemmissa liittymissä puhelut maksavat 0,069 euroa minuutilta ja viestit 0,069 euroa kappaleelta.

Tarkka Puhe on markkinoiden halvin puhelinliittymä ilman nettiä, mistä syystä se on oivallinen valinta, jos kaipaat liittymää esimerkiksi vanhaan Nokian puhelimeen.

 • Tarkka Perus

 • Maksiminopeus 1 Mbit/s
  Rajaton netti
  Puhelut 0,069 €/min
  Tekstiviestit 0,069 €/kpl
 • 12,90 €/kk

 • Tarkka Puhe

 • Ei nettiä
  Puhelut 0,069 €/min
  Tekstiviestit 0,069 €/kpl
 • 9,90 €/kk

Miten nopean netin tarvitsen?

Olemme koonneet alle suuntaviivoja, jotka auttavat sinua hahmottamaan, miten nopea liittymä vastaa parhaiten käyttötarpeitasi.

1 000 Mbit/s on suunnattu niille, jotka haluavat ottaa 5G:n mahdollisuuksista kaiken irti nopeimmalla mahdollisella liittymällä.

300–600 Mbit/s soveltuu esimerkiksi paljon videoita katsovalle käyttäjälle, joka haluaa videoiden latautuvan nopeaa ja katsoo mielellään erittäin korkealaatuista kuvaa.

100–150 Mbit/s sopii aktiiviseen peruskäyttöön, kuten netin selaamiseen, videoiden katsomiseen ja pelaamiseen.

10–20 Mbit/s riittää netin selaamiseen ja esimerkiksi sosiaalisen median käyttöön, mutta videoiden laatu ei ole paras mahdollinen.

0–1 Mbit/s mahdollistaa välttämättömyydet, mutta ei sovellu säännölliseen netin selaamiseen.

Miten vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymän vaihtaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tilaa uusi liittymä Elisan verkkosivuilta, minkä jälkeen Elisa hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen ja lähettää sinulle uuden SIM-kortin. Jos vanha liittymäsi on myös Elisan liittymä, saat uuden liittymän käyttöösi viimeistään seuraavana arkipäivänä; jos vanha liittymäsi ei ole Elisan liittymä, numeronsiirto kestää vähintään viisi arkipäivää. Voit käyttää nykyistä SIM-korttiasi uuden liittymäsi avautumiseen saakka. Puhelinnumerosi säilyy samana vanhasta operaattoristasi riippumatta.

Edullinen liittymätarjous alle 26-vuotiaille

Jos olet alle 26-vuotias, saat Elisan Huoleton 150M -liittymän 22,90 eurolla kuukaudessa. Liittymän maksiminopeus on 150 Mbit/s. Tarjoushinta on voimassa kahden vuoden ajan, ja sen jälkeen liittymän hinta nousee 29,90 euroon kuukaudessa.

 • Huoleton 150M

 • Maksiminopeus 150 Mbit/s
  Rajaton netti
  Rajattomat puhelut ja viestit
 • 22,90 €/kk
  29,90 €/kk

Elisan 5G-verkon kuuluvuus

Elisan 5G-verkko on laajentunut viime vuosina erittäin nopeasti, ja loppuvuonna 2021 Elisa kertoi saavuttaneensa yhdessä Nokian ja Qualcommin kanssa maailman suurimman nopeuden (8 000 Mbit/s) kaupallisessa 5G-verkossa. 5G-verkon laajentumista ja verkkoinfrastruktuurin muuta kehitystä on luvassa myös kuluvana vuonna.

Tällä hetkellä Elisan 5G-verkko on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Akaa, Alajärvi, Alavieska, Alavus, Asikkala, Askola, Espoo, Eura, Eurajoki, Forssa, Haapajärvi, Haapavesi, Hamina, Hanko, Harjavalta, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Helsinki, Hirvensalmi, Hollola, Huittinen, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Ii, Iisalmi, Iitti, Ikaalinen, Ilmajoki, Ilomantsi, Imatra, Inari, Inkoo, Isokyrö, Ivalo, Janakkala, Joensuu, Jokioinen, Joroinen, Juva, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kajaani, Kalajoki, Kangasala, Kangasniemi, Kankaanpää, Kannus, Karkkila, Kauhajoki, Kauhava, Kauniainen, Kemi, Kemiönsaari, Kempele, Kerava, Keuruu, Kirkkonummi, Kitee, Kittilä, Kiuruvesi, Kokemäki, Kokkola, Kolari, Kontiolahti, Kotka, Kouvola, Kristiinankaupunki, Kuhmo, Kuhmoinen, Kuopio, Kuortane, Kurikka, Kuusamo, Kärsämäki, Lahti, Laihia, Laitila, Lapinlahti, Lappajärvi, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Leppävirta, Lieksa, Lieto, Liminka, Liperi, Lohja, Loimaa, Loppi, Loviisa, Luhanka, Luoto, Maalahti, Merijärvi, Mikkeli, Muhos, Multia, Muonio, Mustasaari, Muurame, Mäntsälä, Mänttä-Vilppula, Naantali, Nakkila, Nilsiä, Nivala, Nokia, Nurmes, Nurmijärvi, Närpiö, Orimattila, Orivesi, Oulainen, Oulu, Outokumpu, Padasjoki, Paimio, Paltamo, Parainen, Parkano, Pedersöre, Petäjävesi, Pieksämäki, Pietarsaari, Pirkkala, Polvijärvi, Pori, Pornainen, Porvoo, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäranta, Pälkäne, Raahe, Raasepori, Raisio, Rantasalmi, Rauma, Riihimäki, Rovaniemi, Rusko, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Savitaipale, Savonlinna, Seinäjoki, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Siilinjärvi, Sipoo, Siuntio, Sodankylä, Sotkamo, Suonenjoki, Sysmä, Säkylä, Taivassalo, Tammela, Tampere, Teuva, Toholampi, Toivakka, Tornio, Turku, Tuusula, Ulvila, Uurainen, Uusikaarlepyy, Uusikaupunki, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Varkaus, Vehmaa, Vesilahti, Vihti, Vimpeli, Virolahti, Virrat, Vöyri, Ylivieska, Ylöjärvi, Ähtäri ja Äänekoski.