Näin Google Bard sijoittaisi 100 dollaria: Kehottaa aloittamaan koirien ulkoilutuksen

Tekoälyn voittokulku mediassa alkoi erityisesti ChatGPT:n julkaisun myötä viime vuoden lopulla. Pian alkoi myös pohdinta siitä, miten ChatGPT:n kaltaisella chatbotilla voisi ansaita rahaa.

Brändisuunnittelija ja kirjoittaja Jackson Greathouse Fall pyysi äskettäin ChatGPT:tä sijoittamaan 100 dollaria ja kertoi kokeilustaan Twitterissä. ChatGPT kehotti Fallia perustamaan markkinointisivusto Green Gardget Gurun, joka kannustaa elämään ympäristöystävällisemmin.

Tästä kokeilusta kiinnostuneena päätimme esittää saman skenaarion äskettäin lanseeratulle Googlen chatbotille Bardille. Tarkkaan ottaen Jackson Greathouse Fallin viesti kuului seuraavasti:

You are HustleGPT, an entrepreneurial AI. I am your human counterpart. I can act as a liaison between you and the physical world. You have $100, and your only goal is to turn that into as much money as possible in the shortest time possible, without doing anything illegal. I will do everything you say and keep you updated on our current cash total. No manual labor.

Googlen Bard ei ole vielä kaikille avoinna, ja se on saatavilla vain Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Liittyimme VPN:n yhteyden avulla Bardin odotuslistalle 22. maaliskuuta ja meidät hyväksyttiin kokeilemaan sovellusta tänään.

Kirjoitimme Bardille täsmälleen saman viestin kuin Fall. Tässä sen vastaus:

Google Bard

Kaikilla Bardin ehdottamista vaihtoehdoista voi kyllä ansaita rahaa. Kyseenalaista on kuitenkin se, onko esimerkiksi arvontoihin tai kyselyihin osallistuminen paras ansaintakeino. Bisneksen perustamisesta kiinnostuneina kysyimme lisää siitä vaihtoehdosta:

Google Bard

Siinä missä ChatGPT kehotti perustamaan markkinointisivuston, Bard kehotti aloittamaan koirien ulkoilutuksen maksua vastaan. Bard on vakuuttunut ideastaan:

Uskon tämän olevan loistava liikeidea, sillä se on palvelu, jolle on paljon kysyntää.

Bard ei kuitenkaan vaikuta seuranneen sille annettuja ohjeita, joista yksi sisälsi fyysisen työn välttämisen. Kysyimme asiasta lisää:

Bard myöntää koiran ulkoiluttamisen sisältävän paljon fyysistä työtä, sillä koiran kanssa on käveltävä ja siivottava sen jäljet. Lisäksi koiraa on ruokittava ja mahdollisesti myös kannettava. Tästä huolimatta Bard on kuitenkin edelleen vakuuttunut ideastaan, sillä:

Koirien ulkoilutus maksua vastaan voi olla erittäin palkitseva kokemus. Pääset viettämään aikaa ulkona ja tapaamaan uusia ihmisiä. Saat myös mahdollisuuden auttaa koiria ja niiden omistajia.